1.Moos.43

Seitsemäntoistavuotiaana Joosef kertoi unen veljilleen: ”Katso, me olimme sitovinamme lyhteitä vainiolla, ja katso, minun lyhteeni nousi seisomaan, ja teidän lyhteenne asettuivat ympärille ja kumarsivat minun lyhdettäni.” (1.Moos.37:7) Veljet eivät luonnollisesti tykäneet Joosefin unesta, eivätkä varmasti uskoneet, että joskus koittaisi se päivä, että he todella kumartaisivat pikkuveljeään.


Myöhemmin voimme Raamatusta lukea monesta kohtaa kuinka uni toteutui: ”Mutta Joosef oli vallanpitäjänä maassa; hän myi viljaa kaikelle maan kansalle. Niin Joosefin veljet tulivat ja kumartuivat hänen edessään kasvoilleen maahan.” (1.Moos.42:6), ”Kun Joosef oli tullut kotiin, veivät he hänelle huoneeseen lahjat, jotka heillä oli mukanaan, ja kumartuivat maahan hänen edessänsä.” (1.Moos.43:26), ”Sitten tulivat Joosefin veljet itse, lankesivat maahan hänen eteensä ja sanoivat: ’Katso, me olemme sinun orjiasi’” (1.Moos.50:18).


Jumalan on mahdollista muokata olosuhteitamme ja elämäntilanteitamme niin, että Hänen hyvä tahtonsa toteutuu Hänen aivoituksensa mukaisesti. Se tuo lohtua ja toivoa, että Jumalalle kaikki on mahdollista. Kun itsellemme jokin tilanne näyttäytyy mahdottomana, on se edelleen Jumalalle mahdollinen. Mahdoton toteutuu, jos Jumala niin haluaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti