2.Moos.18

Luvussa 18 Mooseksen appi tuli tervehtimään Moosesta erämaahan Jumalan vuoren juurelle. Appi Jetro huomasi Mooseksen suuren työtaakan kansan tuomarina. ”Kun Mooseksen appi näki kaiken, mitä hän teki kansalle, sanoi hän: ’Mitä tämä puuha on, jota sinulla on kansan kanssa? Miksi sinä istut yksin ja kaikki kansa seisoo ympärilläsi aamusta iltaan asti?’” (jakeet 14 j 15).

Appi Jetro neuvoi Moosesta delegoimaan työtään. Sitä varten Mooseksen tuli valita koko kansasta kelvollisia ja Jumalaa pelkääväisiä, luotettavia ja väärää voittoa vihaavia miehiä (jae 21).  Mooses noudatti appensa neuvoa. Hän valitsi kelvollisia miehiä koko Israelista (jae 25).


Millainen on hyvä työmies? Hyvä työmies on kelvollinen, Jumalaa pelkääväinen, luotettava ja väärää voittoa vihaava. CV saattaa olla täynnä erilaisin suorittein saatuja arvonimiä mutta kertovatko ne todella luotettavuudesta tai Jumalaa pelkääväisyydestä? Jumalaa pelkäävä työntekijä todennäköisesti ymmärtää esimies-alainen suhdetta, on tunnollinen, päihteetön sekä tekee työnsä parhaansa mukaan kuin tekisi työtä Herralle eikä ihmiselle. (ks. Kol.3:23, Ef.6:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti