2.Moos.33

Mooseksella oli erityinen, avoin, selvä, läheinen  ja suora yhteys Jumalan kanssa. Sitä kuvaa Raamatun sanat: ”Ja Herra puhutteli Moosesta kasvoista kasvoihin, niinkuin mies puhuttelee toista.” (jae 11). Samaa läheistä suhdetta kuvaa jakeessa 4.Moos.12:8 olevat sanat: ”hänen kanssaan minä puhun suusta suuhun, avoimesti enkä peitetyin sanoin, ja hän saa katsella Herran muotoa.-”. 

Näissä yllä olevissa jakeissa on käytetty kuvailevaa kieltä. Jakeistahan voisi saada vaikutelman, että Mooses näki Jumalan todella sellaisena kun Hän on, kasvoista kasvoihin. Jos kuitenkin näin olisi tapahtunut, Mooses olisi kuollut (ks. jae 20, 23 ja myös Joh.1:18).


Raamattua lukiessa tulee toisinaan vastaan tekstikohtia, jotka tarvitsisivat tuekseen laajempaa kokonaisuutta tai asian valaistumista jota ei syystä tai toisesta ole vielä lukijalle suotu. Jos minulla tai sinulla, kun luemme Raamattua, tulee vastaan tekstikohtia joita ihmettelemme, meidän ei tulisi luovuttaa. Tulee muistaa, että Raamattu on Jumalan pyhää Sanaa, eikä siinä ole virheitä (ks.esim. Joh.17:17, Ps. 119:160). Minulle on jopa toisen uskontokunnan edustajien taholta näytetty erityisiä  virhelistoja. Ihmettelen suuresti sitä henkeä minkä vallassa tällaiset listat on luotu. Ehkä niitä käytetään apukeinoina käännyttämään ihmisiä pois totuudesta, ”Onko Jumala todellakin sanonut-” (1.Moos.3:1).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti