2.Moos.36

Luvussa 26 Jumala antoi ohjeet asumuksensa, telttamajan tekemiseksi. Luvussa 36 annettuja ohjeita käytännössä toteutettiin tekemällä telttamajan osia. Lukija voi ikään kuin seurata luvussa 36, menikö kaikki oikein. Minä kyllä putosin kelkasta aika pian. Huomioni kuitenkin kiinnittyi tehtävään esirippuun. Siitä sanottiin: ”Vielä tehtiin esirippu punasinisistä, purppuranpunaisista ja helakanpunaisista langoista ja kerratuista valkoisista pellavalangoista; ja siihen tehtiin taidokkaasti kudottuja kerubeja.” (jae 35).

Miksi minua kiinnostaa esirippu, joka jakoi asumuksen tilan eri osiin, Pyhään ja Kaikkein Pyhimpään? Koska Uuden testamentin puolella puhutaan temppelin esiripusta joka repesi, kun Jeesus oli ristiinnaulittuna. ”Ja temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti.” (Mark. 15:38). Raamatussa sanotaan myös: ”Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään, jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,” (Hebr.10:19-20).


Jeesus vuodatti veren Golgatan ristillä. Ja se armoistuin on siellä Kaikkein Pyhimmässä, jonne siis Hän, Jeesus, avasi tien ristillä (ks. Hebr.4:16). Armoon on pääsy Jeesuksen veren kautta. 


Tämä ei ole mikään vaikea juttu, vaikka saattaa näin luettuna tuntua monimutkaiselta. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että Jeesukseen uskova on armahdettu. Uskokin on armosta annettu lahja, jonka saamista voi rukoilla (ks. Mark.9:24).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti