3.Moos.16

Luvussa 16 puhutaan suuresta sovituspäivästä. ”Tämä olkoon teille ikuinen säädös, että toimitatte israelilaisille sovituksen kaikista heidän synneistänsä kerran vuodessa.’ ” (jae 34). ”olivatpa heidän syntinsä minkälaiset tahansa;” (jae 16).

Sovitusrituaaleihin kuului elävän kauriin lähettäminen erämaahan. ”Ja Aaron laskekoon molemmat kätensä elävän kauriin pään päälle ja tunnustakoon siinä kaikki israelilaisten pahat teot ja kaikki heidän rikkomuksensa, olipa heillä mitä syntejä tahansa, ja pankoon ne kauriin pään päälle ja lähettäköön sen, sitä varten varatun miehen viemänä, erämaahan. Näin kauris kantakoon kaikki heidän pahat tekonsa autioon seutuun; ja kauris päästettäköön erämaahan.” (jakeet 21 ja 22).


Kun luin tätä lukua, huomasin ajattelevani Jeesusta matkalla ristiinnaulitsemispaikalle. Kuinka Hän kantoi ristiä, tai sen osaa, ’ulkopuolelle leirin’. Raamatussa sanotaan:  ”joka ’itse kantoi meidän syntimme’ ruumiissansa ristinpuuhun-”, ”Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme.” (Jes.53:6). Vaikka et todennäköisesti ole israelilainen, sovitti Jeesus ristillä sinunkin syntisi, olivatpa syntisi minkälaiset tahansa. Uskotko sen?

(1.Piet.2:24, 1.Joh.2:2).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti