5.Moos.3

Vihollisen koolla, lukumäärällä tai varustuksella (jakeet 1, 5, 11) ei ole merkitystä, jos Jumala on luvannut voiton (jae 2). Luvussa kolme Mooses luo katseensa menneeseen, mutta myös tulevaan. Aikasemmin luvussa kaksi sanottiin:  "Sillä Herra, sinun Jumalasi, on siunannut sinua kaikissa kättesi töissä. Hän on pitänyt huolen sinun vaelluksestasi tässä suuressa erämaassa. Jo neljäkymmentä vuotta on Herra, sinun Jumalasi, ollut sinun kanssasi, eikä sinulta ole mitään puuttunut.'" (5.Moos.2:7). 

Mennyt aika todisti Jumalan voittokulusta. Ja sama piti paikkansa suhteessa tulevaan. Joosualla oli edessään suuri tehtävä: johdattaa israelilaiset Jumalan heille lupaamaan maahan ja vallata se. Luvussa kolme sanotaan: "Ja silloin minä käskin Joosuaa ja sanoin: 'Sinä olet omin silmin nähnyt kaiken, mitä Herra, teidän Jumalanne, on tehnyt näille kahdelle kuninkaalle. Samalla tavalla Herra on tekevä kaikille valtakunnille, joihin sinä menet. Älkää niitä peljätkö, sillä Herra, teidän Jumalanne, sotii itse teidän puolestanne.'" (4.Moos.3:21-22). Jumala käski Moosesta paitsi antamaan Joosualle määräyksiä, myös vahvistamaan ja rohkaisemaan häntä (jae 28).

Sinuakin Jumala haluaa rohkaista. Vanhan testamentin esimerkit eivät oikeuta kristittyä käyttämään väkivaltaa. Väkivalta on tarpeetonta jo siitäkin syystä, että Jeesus Kristus on Golgatan ristillä antanut voiton. Kristitty voi kulkea voittosaatossa Jeesuksen edeltäkäsin valmistetuissa askelissa. "Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun!" (2.Kor.2:14, ks. myös Ef.2:10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti