5.Moos.7

Jumala varoitti israelilaisia ennen menoa luvattuun maahan seka-avioliitoista. "Älä lankoudu heidän kanssansa; älä anna tyttäriäsi heidän pojillensa äläkä ota heidän tyttäriänsä pojillesi vaimoiksi. Sillä he viettelevät sinun poikasi luopumaan minusta ja palvelemaan muita jumalia; ja silloin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja hän hävittää sinut nopeasti." (5. Moos.7:3-4). Voit katsoa jakeista Tuom.3:5-6 kuinka Jumalan käskyä toteltiin.

Voin omasta kokemuksestani sanoa, että puolisoiden yhteinen tie on helpompaa, kun mies ja nainen tunnustavat samaa uskoa. Toki voihan vieraasta kansasta tullut olla tänä päivänä jo valmiiksi kristitty tai hän voi kääntyä kristityksi. Mutta kääntyminen voi tapahtua myös toiseen suuntaan: vieraat jumalat alkavatkin kiinnostaa ja vetää puoleensa. Varsinkin Aasian uskonnot tuntuvat kiinnostavan monia, joilla on vääristynyt, armoton ja kaiken kivan kieltävä kuva Jumalasta. 

Vääristynyttä Jumala-kuvaa ei mielestäni pidä lähteä korjaamaan sirkushuvein tai niin, että jätetään jotakin julistetusta Jumalan Sanasta pois. Ehkä se auttaisi, jos uskovat lopettaisivat tuomitsemisen (ks. Joh.3:17). Olisi hyvä käydä kristillisissä yhteisöissä läpi, mitä tuomitseminen tarkoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti