Joos.6

Herra oli sanonut Joosualle: "Katso, minä annan sinun käsiisi Jerikon sekä sen kuninkaan ja sotaurhot" (Joos.6:2). Se, miten Jeriko valloitettiin, ei ollut kovin tavallista. Hebrealaiskirjeessä sanotaan: "Uskon kautta kaatuivat Jerikon muurit, sittenkuin niiden ympäri oli kuljettu seitsemän päivää." (Hebr.11:30).  Herran liitonarkkiakin kuljetettiin Jerikoa ympäri. 

"Ja ne seitsemän pappia, jotka kantoivat niitä seitsemää oinaansarvista pasunaa Herran arkin edellä, kulkivat puhaltaen yhtenään pasunoihin, ja aseväki kulki heidän edellään, mutta muu väki kulki Herran arkin jäljessä, samalla kuin pasunoihin yhtenään puhallettiin. Ja tänä toisenakin päivänä he kulkivat kerran kaupungin ympäri ja palasivat sitten leiriin. Niin he tekivät kuutena päivänä." (Joos.6:13-14) Seitsemäntenä päivänä Jeriko kierrettiin seitsemän kertaa; pasuunoihin puhallettiin. Ja kun kansa päästi sotahuudon, Jerikon muurit kukistuivat siihen paikkaansa (ks. jae 20).

Kertomus Jerikon valloituksesta puhuu kristitylle siitä, että Jumalalla on tilanteisiin omat ratkaisunsa. Tämä on lohdullista myös ihmisen elämässä. Jumala voi poistaa elämän "umpisolmut" tavalla mitä ihminen ei osaa ajatella. Laulussa sanotaan: "Kaikki muurit murtukoon, kaikki esteet kaatukoon, nimessä Jeesuksen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti