Tuom.14

"Niin Simson meni isänsä ja äitinsä kanssa alas Timnaan. Mutta kun he saapuivat Timnan viinitarhoille, niin katso, nuori leijona tuli kiljuen häntä vastaan. Silloin Herran henki tuli häneen, niin että hän repäisi sen, niinkuin olisi reväissyt vohlan, sulin käsin. Eikä hän ilmoittanut isälleen eikä äidilleen, mitä oli tehnyt." (Tuom.14:5-6)

Simson oli yksi Israelin monista Jumalan nostamista tuomareista. Raamatussa sanotaan, että Herran henki alkoi Simsonissa vaikuttaa Daanin leirissä, Soran ja Estaolin välillä (ks. Tuom. 13:25; 14:5-6, 19; 15:13-14).

Uudessa testamentissa sanotaan, että Paavalin kätten kautta "Jumala teki ylen voimallisia tekoja" (ks. Ap.t.19:11). Paavali mm. paransi sairaita (Ap.t.14:8-10, 28:8).  Pyhästä Hengestä sanotaan: "vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". (Ap.t.1:8). Niin todistajien viesti on tullut aikanaan myös tänne peräpohjolaan. Ajattele sinä Jeesuksen oma, että sinussa asuu sama Henki kuin Apostoli Paavalilla ja Jeesuksella Kristuksella (Joh.14:16, Room.5:5; 1.Kor. 6:19). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti