Tuom.9

 "Ja Gideonilla oli seitsemänkymmentä poikaa, jotka olivat lähteneet hänen kupeistansa; sillä hänellä oli monta vaimoa. Ja myös hänen sivuvaimonsa, joka hänellä oli Sikemissä, synnytti hänelle pojan, ja hän antoi tälle nimen Abimelek." (Tuom.8:30-31)

Abimelek halusi hallitsijaksi, eikä kaihtanut keinoja. Luvussa 9 kerrotaan, kuinka Abimelek surmasi isänsä pojat, siis veljensä,  'saman kiven päällä' (Tuom.9:5). 

Paha saa kuitenkin aina palkkansa. Luvun 9 lopussa kerrotaan, että eräs nainen heitti jauhinkiven Abimelekin päähän. "Silloin hän heti huusi palvelijalle, joka kantoi hänen aseitansa, ja sanoi hänelle: "Paljasta miekkasi ja surmaa minut, ettei minusta sanottaisi: 'Nainen tappoi hänet'". Ja hänen palvelijansa lävisti hänet, ja hän kuoli." (Tuom.9:54).

Hyvä saa myös aina palkkansa. "Mutta te, veljet, älkää väsykö tekemästä sitä, mikä hyvää on." (2.Tess.3:13). Palkitsija on Jumala. "Ja sinun, Herra, on armo; sillä sinä maksat kullekin hänen tekojensa mukaan." (Ps.62:13, ks.myös Hebr.11:6)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti