1.Kun.2

"Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy. Sentähden, kun meillä vielä aikaa on, tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille." (Gal.6:9-10).

Otskon luvussa Daavid viimeisissä ohjeissaan pojallensa Salomolle muistutti, että hän osoittaisi laupeutta Barsillain pojille. (ks.1.Kun. 2:7). Barsillain pojat olivat auttaneet Daavidin joukkoja, kun Daavid oli paennut Absalomia.

""Kun Daavid tuli Mahanaimiin, niin Soobi, Naahaan poika, ammonilaisten Rabbasta, ja Maakir, Ammielin poika, Loodebarista, ja gileadilainen Barsillai, Roogelimista, toivat sinne vuoteita, vateja ja saviastioita, nisuja, ohria, jauhoja ja paahdettuja jyviä, papuja, herneitä sekä hunajaa, voita, lampaita ja juustoja ruuaksi Daavidille ja väelle, mikä oli hänen kanssansa; sillä he ajattelivat: "Väki on nälissään, uuvuksissa ja janoissaan erämaassa"." (2.sam.17:27-29)

Laupeuden osoittaminen toiselle on viisasta. Niinkuin pahantekijä löytää pahan edestään, niin myös laupeuden tekijä löytää laupeuden edestään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti