Liitonarkista ja armosta

Liitonarkki oli ilmestysmajan tärkein esine. Se sijaisi Kaikkein Pyhimmässä. Raamattu sanoo, että Jumala puhui arkin päällä olevalta armoistuimelta kerubien väliltä (4.Moos.7:89). Liiton arkin pyhyydestä kertoo jotakin se, että Herra surmasi Beet-Semeksen miehiä sentähden, että he olivat katsoneet Herran arkkia (1.Sam.6:19). Naakonin puimatantereen luona Ussa kosketti arkkia ja kuoli (2.Sam.6:6-7).

Raamatussa viitataan Jeesukseen armoistuimena (Room.3:25). Jeesus avasi Golgatan ristillä tien armoon. Temppelin esirippu repesi (Matt.27:51). Nyt uskova voi käydä armon istuimen eteen, ei rehvakkaasti, vaan aralla tunnolla, kuitenkin uskalluksella, ", että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan" (Hebr.4:16).

Armosta suhteessa syntiin sanotaan: "Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla. Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole lain alla, vaan armon alla? Pois se!" (Room.6:14-15). Tämä 'pois se' tarkoittaa 'ei'. Uskoon tullut murhamies ei enää murhaa.

Myönnän, että tämä tilanne voi olla hankala uskovalle joka on langennut, mutta joka ei pääse omin voimin synnistään irti, vaikka sitä on halunnut ja yrittänyt. Hän saattaa käydä useissa paikoissa rukoiltavana ja on ehkä päivittäin heittäytynyt Herran eteen niin täydestä sydämestään kuin ikinä vaan voi. Ja silti tämä kiusallinen haaste elämässä jatkuu. Eikä asiaa auta lainkaan ne uskonveljet tai sisaret jotka kaksinkäsin läjäyttävät Raamatulla oikein kunnolla päähän tai säikäyttelevät helvetillä.

Kuitenkin: Uskovalla on pääsy armoistuimelle. Sitä ei toinen uskova voi estää - vaikka kuinka haluaisi. Syntinen ihminen saa syntinsä anteeksi, kun uskoo Jeesukseen. Tästähän ei monet tykkää. He aivan kuin vihastuvat siitä jos syntinen saa armon. He panevat monenlaisia ehtoja armon saamiselle, vaikka ainoa ehto on usko Jeesukseen.

ps.
Olen käynyt liitonarkin seikkailuja läpi alla olevalla äänitteellä. Osuuteni alkaa 10 minuutin kohdalta.
https://raamattupuhuusalo.fi/Kokoukset/OldMessages/27092019-Liitonarkin_seikkailut.mp3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti