Taakat

Kun ihmiset muuttavat niin siellä on yleensä jotakin niin painavaa, että sen kantamiseen tarvitaan useampi ihminen. Pesukone esimerkiksi ei ole mikään kevyt. Ystävien apu on silloin tuiki tarpeellinen.

Raamatussa sanotaan: "Kantakaa toistenne kuormia, ja niin te täytätte Kristuksen lain." (Gal.6:2). Tässä tarkoitetaan niitä taakkoja, jotka ovat uskovalle liian raskaita. Jokaisella on toki oma reppunsa kannettavanaan eikä se ole liian raskas (Gal.6:5; Matt.11:30). Jokainen kantaa myös henkilökohtaisen vastuunsa Jumalan eteen (Gal.6:4).  

Perusajatus on se, että kun rakastamme, autamme toista hänen taakoissaan - jos kyseinen taakankantaja niin haluaa. Kuinka ihana voikaan olla kuulijalle kysymys: "Saanko auttaa sinua?"

Moosekselle taakkana oli koko kansa (4.Moos.11:14). Monelle yksinäisyydestä voi muotoutua valtava taakka. Raamatussa ei turhaan sanota: 

"Puhdas ja tahraton jumalanpalvelus Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdistuksessaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta." (Jaak.1:27)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti