1.Moos.6

Luku 6 kertoo lohdutonta kieltä ihmisestä. ”-ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat”. 


Jumala päätti hävittää kaiken lihan ja maan vedenpaisumuksella.


Mutta oli yksi mies, Nooa, joka oli hurskas, nuhteeton ja vaelsi Jumalan yhteydessä. Jumala käski Nooaa rakentaa arkin. ”Mutta sinun kanssasi minä teen liiton, ja sinun on mentävä arkkiin, sinun ja sinun poikiesi, vaimosi ja miniäsi sinun kanssasi. Ja kaikista eläimistä, kaikesta lihasta, sinun on vietävä arkkiin kaksi kutakin lajia...”


”Ja Nooa teki näin; aivan niinkuin Jumala hänen käski tehdä, niin hän teki.”(1.Moos.6:22)


Voiko ihminen itse jotenkin vaikuttaa siihen millaisia ajatuksia päähän tulee? En minä ainakaan halua, että ajatukseni olisivat kaiken aikaa pahoja.Voimme kyllä helposti ruokkia syntisiä ajatuksia himoissamme; mutta toki myös hyviä ajatuksia totuudessa. Raamatussa sanotaan:”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa.” (Fil.4:8)


Silläkin, että on paljon hyvien asioiden kanssa tekemisissä, on varmasti vaikutusta siihen missä ajatuksemme viipyvät. Myös sillä minne silmämme suuntaavat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti