1.Moos.44

Jaakobilla oli 12 poikaa. Kaksi pojista oli Raakel-vaimosta: Joosef ja Benjamin. Joosef oli näistä kahdesta lapsesta vanhempi. Jaakob rakasti Raakelia.(1.Moos.29:18, 35:24). Kun Joosefin veljet olivat lähettäneet isälleen Joosefin pitkäliepeisen ihokkaan verisenä, luuli Jaakob, että villipedot olivat tappaneet hänet (1.Moos.37:33). Niinpä kuin Jaakobin muut lapset kertoivat isälleen Jaakobille, että Egyptin päämiehen mukaan Benjamininkin tuli lähteä toiselle viljanhakureissulle Egyptiin, torjui Jaakob asian. Hän sanoi:


”Ei minun poikani saa lähteä teidän kanssanne, sillä hänen veljensä on kuollut, ja hän on yksin jäljellä; jos onnettomuus kohtaa häntä matkalla, jolle aiotte lähteä, niin te saatatte minun harmaat hapseni vaipumaan murheella tuonelaan.” (1.Moos.42:38)


”Mutta nälänhätä oli maassa kova.” (1.Moos.43:1) Jaakob joutui taipumaan. Ikävän asian edessä hän pani toivonsa Jumalaan: ”Jumala, Kaikkivaltias, suokoon, että se mies tekisi teille laupeuden ja antaisi toisen veljenne ja Benjaminin palata kotiin teidän kanssanne. Mutta jos tulen lapsettomaksi, niin tulen lapsettomaksi.” (1.Moos.43:14).


Niinkuin Jaakob, mekin voimme panna toivomme Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti