2.Moos.26

Luvussa 26 kerrotaan Jumalan asumuksen, telttamajan, valmistusohjeet. Jos minulle annettaisiin tehtäväkseni piirtää valmis telttamaja tämän luvun ohjeiden perusteella, luulen, että siitä tulisi eri näköinen kuin sen pitäisi olla. Minulla on jonkinlainen epätäydellinen kuva telttamajasta päässäni sen perusteella mitä tekstistä olen ymmärtänyt ja miten jotkut ovat telttamajaa eri kirjoissa kuvanneet.

Mutta Moosekselle Jumala ei ainoastaan kertonut ”rakennusohjeita” vaan Jumala näytti hänelle kaavan. ”Ja aseta asumus pystyyn sen muotoiseksi, kuin sinulle vuorella näytettiin.” (jae 30). ”Tehkää asumus ja kaikki sen kalusto tarkoin sen kaavan mukaan, jonka minä sinulle näytän.” (2.Moos.25:9, 40). ”Todistuksen maja oli meidän isillämme erämaassa, niinkuin hän, joka puhui Moosekselle, oli määrännyt sen tehtäväksi, sen kaavan mukaan, minkä Mooses oli nähnyt.” (Ap.t.7:44).


Jumala on monelle uskovalle ikään kuin raottanut taivaalista verhoa, antanut näyn ja varmuuden tulevasta. Kuva täydellisestä on siinä aivan kuin käsin kosketeltavana mutta ei kuitenkaan aivan. Jo Aabrahamista sanotaan: ”sillä hän odotti sitä kaupunkia, jolla on perustukset ja jonka rakentaja ja luoja on Jumala.” (Hebr.11:10)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti