Kun hyvä halutaan tappaa

”Siitä päivästä lähtien oli heillä siis tehtynä päätös tappaa hänet.” (Joh.11:53). Aikaisemmin Jeesus oli mm. sapattina parantanut 38 vuotta sairastaneen miehen. Kaikki eivät silloinkaan ilahtuneet tapahtumasta: ”Ja sentähden juutalaiset vainosivat Jeesusta, koska hän semmoista teki sapattina.” (Joh.5:16). Jakeessa Joh.8:59 Jeesusta vastaan kerättiin kiviä käsiin... Jakeessa Joh.10:39 Jeesus haluttiin ottaa kiinni.

”Niin ylipapit ja fariseukset kokosivat neuvoston ja sanoivat: ”Mitä me teemme, sillä tuo mies tekee paljon tunnustekoja? Jos annamme hänen näin olla, niin kaikki uskovat häneen, ja roomalaiset tulevat ja ottavat meiltä sekä maan että kansan.” (Joh.11:47-48). Ylipapit ja fariseukset pelkäsivät, että heidän uskonnollinen rakennelmansa ja maallinen asemansa kärsisivät.


Eikö sen, että Jeesus oli luvussa 11 herättynyt kuolleen Lasaruksen henkiin, olisi pitänyt kertoa, että Hän, Jeesus, oli ja on, kuolemaa väkevämpi? Niinkuin Hän todella onkin; Jeesus kuoli Golgatan ristillä, mutta Hän nousi kuolleista kolmantena päivänä, kirjoitusten mukaan (1.Kor.15:3-5). Jeesus ei ole uskonto, eikä oppirakennelma, vaan elävän Jumalan Poika (ks.Matt.16:16).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti