2.Moos.29

 ”Ja tuo mullikka ilmestysmajan eteen, ja Aaron poikineen laskekoon kätensä mullikan  pään päälle. Ja teurasta sitten mullikka Herran edessä, ilmestysmajan ovella. Ja ota mullikan verta ja sivele sitä sormellasi alttarin sarviin; mutta kaikki muu veri vuodata alttarin juurelle. Ja ota kaikki sisälmyksiä peittävä rasva ja maksanlisäke ja molemmat munuaiset ynnä niiden päällä oleva rasva, ja polta ne alttarilla. Mutta mullikan liha, nahka ja rapa polta tulessa leirin ulkopuolella. Se on syntiuhri.” (2.Moos.29:10-14).

Synti - likaa, rapaa ja saastaa. Yök! Mutta kiitos Jumalalle: ”Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.” (2.Kor.5:21). ”Sillä niiden eläinten ruumiit, joiden veren ylimmäinen pappi syntien sovitukseksi kantaa kaikkeinpyhimpään, poltetaan ulkopuolella leirin. Sentähden myös Jeesus, pyhittääkseen omalla verellänsä kansan, kärsi portin ulkopuolella. Niin menkäämme siis hänen tykönsä ’ulkopuolelle leirin’, hänen pilkkaansa kantaen; sillä ei meillä ole täällä pysyväistä kaupunkia, vaan tulevaista me etsimme.” (Hebr. 13:11-14).


Jeesus, Sinun tähtesi saamamme pilkka, otamme sen riemulla vastaan. Ei mikään tässä maailmassa, eikä missään muuallakaan, saa Sinun kertakaikkista ristintyötäsi tekemättömäksi. Ei mikään eikä kukaan. Iankaikkinen voitto on saatu Golgatan keskimmäisellä ristillä, Hallelujaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti