2.Moos.31

”Ja sinä astuit alas Siinain vuorelle ja puhuit heille taivaasta ja annoit heille oikeat tuomiot ja totiset lait, hyvät säädökset ja käskyt. Sinä ilmoitit heille pyhän sapattisi ja annoit heille käskyt, säädökset ja lain palvelijasi Mooseksen kautta.” (Neh. 9:13-14)


Luvussa 2.Moos.31 Herra Jumala puhui mm. sapattikäskystä: ”Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä.-” (jae 14, ks. 1.Moos.2:1-3). Jakeissa 4.Moos.15:32-36 voimme lukea miehestä, joka kokosi sapattina puita. Hänen kohtalonsa oli karu, hänet kivitettiin kuoliaaksi. Uuden testamentin puolella Jeesus paransi 38 vuotta sairastaneen miehen sapattina. Koska teko tapahtui sapattina, juutalaiset vainosivat häntä (Joh.5:16, ks. myös Luuk.6:1-11). Jeesus sanoi Luukkaan evankeliumissa: ”Ihmisen Poika on sapatin herra.” (Luuk.6:5).


Mikä on sinun näkemyksesi Vanhan testamentit laista ja säädöksistä? Tulisiko kristittyjen yrittää noudattaa niitä? Ajattelen, että Vanhan testamentin laki ei sido kristittyä. Kristitty ei ole lain alla vaan armon alla. Jumalan antama rakkaus sisältää tarvittavan lain: rakkaus on lain täyttymys (Room.13:10). Jolla on Jumalan rakkaus, se esimerkiksi kunnioittaa ihmisiä, etsii toisen parasta, kertoo Jeesuksesta, ei vihaa veljeään, huolehtii riittävästä levosta jne. Jumalan rakkaus on vuodatettu uskovan sydämeen Pyhän Hengen kautta (Room.5:5).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti