4.Moos.4

Jakeissa 2.Sam.6:6-7 Ussa niminen mies teki kohtalokkaan virheen. Liitonarkkia oltiin tuomassa Abinadabin talosta Jerusalemiin härkien vetämässä vaunussa. "Mutta kun he tulivat Naakonin puimatantereen luo, ojensi Ussa kätensä Jumalan arkkiin ja tarttui siihen, sillä härät kompastuivat. Silloin Herran viha syttyi Ussaa kohtaan, ja Jumala löi hänet siinä hänen hairahduksensa tähden, niin että hän kuoli siihen, Jumalan arkin ääreen."

Kun Israelilaiset matkallaan kohti luvattua maata, lähtivät liikkeelle, tuli Jumalan pyhäkkö, Ilmestysmaja, purkaa ja suojata huolellisesti siirtymämatkaa varten. Luvussa 4.Moos.4 käy ilmi, että pyhäkön kantajat eivät saaneet koskea tai edes silmänräpäyksen ajaksi katsoa pyhiä esineitä. "Ja kun leirin lähtiessä liikkeelle Aaron ja hänen poikansa ovat valmiiksi peittäneet pyhäkön ja pyhäkön kaiken kaluston, niin tulkoot Kehatin pojat kantamaan, mutta älkööt koskeko pyhäkköön, etteivät kuolisi.-" (jae 15). "mutta älkööt nämä menkö katsomaan pyhiä esineitä, älkööt silmänräpäykseksikään, etteivät kuolisi." (jae 20).

Nämä Raamatun tekstikohdat kertovat Jumalan pyhyydestä. Ne pistävät ihmisen nöyrästi Jumalaa peläten polvilleen. Parhaassa iässään olevat, ovat hekin Jumalan edessä kuin tomuhiukkasia. "Kuka voi kestää Herran, tämän pyhän Jumalan edessä?" (ks. 1.Sam.6:19-20). Koko elämämme on Jumalan käsissä. Polvillaan miksi, miksi -kysymykset voivat vaihtua armon kyyneliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti