4.Moos.5

Johanneksen evankeliumin luvussa kahdeksan Jeesus kohtasi aviorikoksesta kiinniotetun naisen. Tapaus päättyi Jeesuksen sanoihin: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee-" (Joh.8:11). Tilanne oli todella vakava, sillä Mooseksen lain mukaan nainen olisi pitänyt kivittää kuoliaaksi (5.Moos.22:22). Uskon, että Vapahtajamme Jeesuksen vapauttama nainen teki parannuksen eikä elämässään enää sortunut vastaavaan.

Luvussa 4.Moos.5 käsitellään tilannetta missä aviomies epäilee vaimonsa tehneen aviorikoksen mutta hänellä ei ole siitä näyttöä. Miehen tuli silloin viedä vaimonsa papin luokse, joka suoritti erinäisiä asiaan liittyviä rituaaleja. Se oli miehen kannalta välttämätöntä, sillä näin mies vapautui mahdollisesta syyllisyydestä, jos nainen syyllisenä olisi saastuttanut heidän kotinsa ja samalla miehen itsensä.

Olisi toivottavaa, ettei aviopuolisoiden tarvitsisi epäillä toinen toisiaan. "Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee." (Hebr.13:4). 

Jos karmea lankeminen sitten kuitenkin tapahtuu, niin tulee muistaa, että kuka tahansa, joka sisimmässään kääntyy Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen puoleen, saa armon. Tekoa sinänsä ei saa tekemättömäksi, mutta langennut saa uuden mahdollisuuden eikä elämä siihen pääty.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti