4.Moos.16

Mooses ja Aaron olivat Jumalan tehtäviinsä valitsemia miehiä. Jumala oli kutsunut Moosesta: "Niin mene nyt, minä lähetän sinut faraon tykö, ja vie minun kansani, israelilaiset, pois Egyptistä." Mooses oli ikään kuin välimies israelilaisten ja Jumalan välissä. Jumala puhui Moosekselle, joka puolestaan puhui kansalle, "Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: 'Puhu israelilaisille ja sano heille..." 

Luvussa kuusitoista Jumalan omaa kansaa nousee Moosesta vastaan: kaksisataa viisikymmentä miestä, kansan päämiehiä, kansankokouksen jäseniä, arvokkaita miehiä. Näin suuri joukko niskoitteli ja kävi Mooseksen auktoriteettia vastaan (ks. 4.Moos. 16:2-3, Juud.1:11). Miksi? Psalmin kirjassa on vastaus: "Ja heissä syttyi leirissä kateus Moosesta vastaan ja Aaronia, Herran pyhää, vastaan." (Ps.106:16). Todennäköisesti sama kateus ajoi Mirjamia jakeessa 4.Moos.12:2 sanomaan: "Ainoastaan Mooseksen kauttako Herra puhuu? Eikö hän puhu myös meidän kauttamme?"

Mooses sanoo jakeissa 4.Moos.16:8-10: "Ja Mooses puhui Koorahille: "Kuulkaa, te leeviläiset! Eikö teille jo riitä se, että Israelin Jumala on erottanut teidät Israelin seurakunnasta, sallinut teidän käydä hänen tykönsä toimittamaan palvelusta Herran asumuksessa ja seisomaan seurakunnan edessä palvelemassa heitä? Hän salli käydä tykönsä sinun ja kaikkien veljiesi, leeviläisten, sinun kanssasi; ja nyt te tavoittelette pappeuttakin."

Jumala on se joka antaa tehtävän Jumalan palvelemiseen (Ef.4:11). Jumala tietää parhaiten millainen ihminen mihinkin tehtävään tarvitaan. Jumala kutsuu ihmistä tehtävään (Hebr.5:4). Herran voideltua vastaan ei kannata käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti