1.Sam.24

Kuningas Saul etsi Daavidia surmatakseen tämän. Kun Saul kävi eräässä luolassa tarpeillaan, hän ei tiennyt, että luolan perällä oli myös David miehineen. Davidilla olisi ollut mahdollisuus tappaa Saul, mutta Daavid ei tehnyt sitä. Hän ei halunnut koskea Herran voideltuun (jae 7). Jakeessa 13 Daavid sanoo: "Herra tuomitkoon meidän välillämme, minun ja sinun, ja Herra kostakoon sinulle minun puolestani, mutta minun käteni ei sinuun satu."

Jeesuksesta sanotaan: "joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee," (1.Piet.2:23). 

Rikoksesta seuraa rangaistus. Rikoksen tehnyt vastaa teoistaan. Rikoksia ei katsota läpi sormien, mutta Raamattu sanoo, että kosto on Herran (ks. Room.12:19). 

Ajatteletko sinä kristittynä, että Jumala ei kosta? Jos näin on, niin koen velvollisuudekseni kertoa, että Raamatun mukaan Jumala kostaa. Vanhassa testamentissa on yhdeksän eri sanaa, jotka on käännetty kostamiseksi. Jumalan kostamiseen voi liittyä esimerkiksi ajatus tasauksesta, palauttamisesta, korvaamisesta, takaisin maksamisesta tai rankaisemisesta. '

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti