1.Sam.25

Raamatussa kerrotaan Abigail-nimisestä naisesta, joka oli kaalebilaisen Naabalin vaimo. Naabalista kerrotaan, että hän oli tyly, menoissaan raaka ja houkkamainen. Hän oli myös hyvin rikas. Hänen vaimonsa puolestaan oli hyvin ymmärtäväinen, kaunis, rohkea, nöyrä ja viisas puheissaan. 

Kun Abigail kohtasi Daavidin, sai hän Daavidin luopumaan Naabalin väen miespuolisten surmaamisesta. Hän pelasti siis usean ihmisen hengen. Yksi syy Abigailin menestykseen oli hänen puhetaitonsa. Hän sanoi Daavidille mm. "Ja jos joku nousee vainoamaan sinua ja väijymään sinun henkeäsi, niin herrani henki on tallella elävien kukkarossa Herran, sinun Jumalasi, tykönä; mutta sinun vihollistesi hengen hän lingolla linkoaa pois." (jae 29). 

David tykästyi Abigailiin. Kun Abigailin mies Naabal kuoli (jakeet 37-38), Abigailista tuli Daavidin vaimo. He saivat Daniel nimisen pojan (1.Aik.3:1), jota ilmeisesti kutsuttiin myös nimellä Kiliab (2.Sam.3:3).  Paljon muuta ei Abigailista kerrota paitsi, että amalekilaiset ryöstivät hänet vähäksi aikaa (1.Sam.30:5, 18)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti