Niin kuin on kirjoitettu

"Silloin kokoontui kaikki kansa yhtenä miehenä Vesiportin edustalla olevalle aukealle; ja he pyysivät Esraa, kirjanoppinutta, tuomaan Mooseksen lain kirjan, jonka lain Herra oli antanut Israelille. Niin pappi Esra toi lain seurakunnan eteen, sekä miesten että naisten, kaikkien, jotka voivat ymmärtää, mitä kuulivat. Tämä tapahtui seitsemännen kuun ensimmäisenä päivänä. Ja hän luki sitä Vesiportin edustalla olevalla aukealla päivän koitosta puolipäivään saakka miehille ja naisille, niille, jotka voivat sitä ymmärtää, kaiken kansan kuunnellessa lain kirjan lukemista." (Neh.8:1-3)

Esra luki Jumalan Sanaa niin kuin se oli siihen kirjoitettu. Samoin mekin, kun me luemme Jumalan Sanaa jollekin, meillä ei ole oikeutta lisätä siihen jotakin omia mausteita tai poistaa siitä jotakin meille muka "merkityksetöntä". Jumalan Sanan jokainen merkki puhuu niin kuin Jumala haluaa sen puhuvan. (ks. Jes.55:10-11)

Jos minulla olisi resursseja, laittaisin viikkoon yhden seurakuntakokouksen lisää missä luettaisiin vain Raamattua niin kuin se on kirjoitettu. Sitä ei selitettäisi mitenkään, sen tiettyjä kohtia ei painotettaisi äänellä mitenkään erityisesti. Annettaisiin vain luetun Jumalan Sanan vaikuttaa kuulijoihin. Näin käytäisiin läpi koko Raamattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti