1.Moos.46

Jaakob jälkeläisineen muutti Kanaanin maasta Egyptiin. Jumala sanoi Jaakobille: ”Minä ole Jumala, sinun isäsi Jumala; älä pelkää mennä Egyptiin, sillä minä teen sinut siellä suureksi kansaksi. Minä menen sinun kanssasi Egyptiin, ja minä myös johdatan sinut sieltä takaisin. Ja Joosefin käsi on sulkeva sinun silmäsi.” (jakeet 3 ja 4)


Niin tapahtui, mitä Jumala sanoi. Egyptin ajasta sanotaan: ”Mutta israelilaiset olivat hedelmälliset ja sikisivät, lisääntyivät ja enenivät hyvin suurilukuisiksi, niin että maa tuli heitä täyteen.” (2.Moos.1:7). Israelilaiset olivat Egyptissä 430 vuotta (2.Moos.12:40). Lupauksen mukaisesti Jumala johdatti kansan pois Egyptistä: ”Ja Herra kulki heidän edellänsä, päivällä pilvenpatsaassa johdattaaksensa heitä tietä myöten ja yöllä tulenpatsaassa valaistaksensa heidän kulkunsa, niin että he voivat vaeltaa sekä päivällä että yöllä.” (2.Moos.13:21).


Jumala on uskollinen lupauksilleen. Jumala on uskollinen myös seuraaville Jeesuksen sanoille: ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat.” (Joh.7:38)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti