Kieltoja ja käskyjä vai jotakin muuta

Monilla on käsitys, että Raamattu on ns. kieltojen kirja. Että jos sitten et tee niinkuin Raamatussa sanotaan, olet syntinen ja joudut helvettiin.

Tällainen kuva Raamatusta on valitettava. Tällöin tarvitaan alkeisopetusta Raamatusta. 


Kun Raamatun lukee kokonaan, huomaa, että siinä on Vanha testamentti (vanha liitto) ja Uusi testamentti (uusi liitto). Vanhassa testamentissa on paljon käskyjä, mm. 10 käskyä, joita monet ovat rippikouluissa päntänneet päähän.


Etenkin Uudesta testamentista käy ilmi, että Jeesus Kristus on lain täyttymys (Matt.5:17). Jeesukseen uskova on uudessa liitossa. Hän ei ole enää lain alla vaan armon alla (Room. 6:15). Jeesuksessa on anteeksiantamus Hänen kertakaikkisen ristin sovitustyön tähden (1.Joh.2:2). Nyt kun uskova lankeaa, hän kääntyy Jeesuksen Kristuksen puoleen ja voi luottaa saavansa anteeksi (1.Piet.2:24, Hebr.4:16).


Raamatussa sanotaan, että ”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.” (Gal.5:1). Raamattu ei jätä päällemme mitään käskyjen taakkaa. Kaikki raskaat kantamukset, syntisäkit, perässä raahattavat kivireet, pitkät tai lyhyet käskyvihkot, aivan kaiken taakan ja oman yrittämisemme, voimme jättää Jeesukselle ja ottaa tilalle Hänen kevyt ja sovelias kantamus (Matt.11:28-30). Emme me ihmiset edes pystyisi täyttämään lakia. Riittää, että Jeesus teki sen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti