1.Moos.49

Raamatussa sanotaan, että Herramme on noussut Juudasta (Hebr.7:14). Matteuksen evankeliumin alussa on Jeesuksen syntykirja. Siitä näemme kuinka sukulinja etenee Juudan kautta. Ilmestyskirjassa jakeessa Ilm.5:5 puhutaan Jeesuksesta: ”katso, jalopeura Juudan sukukunnasta”. 

Tässä otsikon luvussa , 1.Moos.49, Jaakob siunaa poikansa ennen kuolemaansa. Yksi Jaakobin pojista on Juuda. Jakeessa 1.Moos.49:10 Jaakob ilmoittaa Juudasta: ”Ei siirry valtikka pois Juudalta eikä hallitsijansauva hänen polviensa välistä, kunnes tulee hän, jonka se on ja jota kansat tottelevat.” (ks.Matt.2:6). Jakeessa Luuk.1:33 sanotaan Jeesuksesta: ”ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.”


Uskossa luettu Raamattu aukeaa. Palat loksahtelevat paikoilleen. Näin Pyhä Henki toimii kirkastaen Herraamme Jeesusta. Kun eksegetiikan tohtori  jumittuu tieteellisiin väittelyihin, Pyhä Henki vie oppimatonta eteen päin aivan omissa sfääreissään. Tämä on kertakaikkisen riemullinen asia ja suuri lohdun tuoja - emme ole oppineiden varassa vaan Kaikkivaltiaan Jaakobin Väkevän, Kaitsijan, Israelin kallion, Kristuksen varassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti