3.Moos.1

Kolmannen Mooseksen kirjan ensimmäinen luku käsittelee polttouhrilakia. Siinä on eritelty tilanteet, joissa polttouhri on raavas (urossonni), pikkukarjasta (lammas tai vuohi) tai lintu (metsäkyyhkysiä tai kyyhkysenpoikia). Raavaasta sanotaan, että tuli tuoda virheetön urospuoli ilmestysmajan ovelle. ”Ja hän laskekoon kätensä polttouhriteuraan pään päälle; niin se on oleva otollinen ja tuottava hänelle sovituksen.” (jae 4).

Raavaspolttouhri poltettiin kokonaan. ”Ja papit, Aaronin pojat, asettakoot kappaleet ynnä pään ja rasvan halkojen päälle, jotka ovat tulessa alttarilla. Mutta sisälmykset ja jalat hän pesköön vedessä, ja pappi polttakoon kaiken alttarilla; se on polttouhri, suloisesti tuoksuva uhri Herralle.” (jakeet 8-9).


Raamatussa sanotaan: ”Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.” (Room.12:1). Jumalalle annetaan itsemme kokonaan, kaikkinensa. Myös vapaa tahtomme annetaan Herralle, jotta tahtoisimme oikeita asioita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti