4.Moos.8

Jumala sanoi Moosekselle: ”Ota leeviläiset israelilaisten keskuudesta ja puhdista heidät.” (jae 6). Puhdistumiseen liittyi rituaaleja, mm. veden pirskottaminen puhdistettaviin.


Tuleeko minun kristittynä jotenkin puhdistautua?  Jakeessa 2.Kor.7:1 kehoitetaan puhdistautumaan kaikesta lihan ja hengen saastutuksesta. Siihen kuuluu kaikki sisäiset ja ulkoiset saastat, esimerkiksi ajatukset ja teot. Jakeen lopussa sanotaan: ”-saattaen pyhityksemme täydelliseksi Jumalan pelossa.” 


Kaikki ihmiset ovat syntisiä ja kaikilla on syntiluonto kuolemaan asti. Jokainen ihminen lankeaa jotenkin, vaikka kuinka yrittäisi elää synnitöntä elämää. Mitä sitten voin tehdä? Vastaus on yksinkertaisesti: Jatka Jeesus-keskeistä elämää. Ihminen on ihminen ja Jumala on Jumala. Jeesus-keskeisessä elämässä kristityn elämässä tapahtuu kasvua ajan kanssa (2.Kor.3:18). Tätä kehitystä voi kutsua kokemukselliseksi pyhitykseksi erotuksena asemallisesta pyhityksestä. Asemallinen 100% pyhitys tapahtui uskoontulon hetkellä. Kokemuksellisesta pyhityksestä voi myös sanoa: ”Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka.” (Sananl.4:18). Jatketaan Jeesus-tiellä Jeesus-keskeistä elämää, niin kaikki menee hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti