4.Moos.9

Mutta sinä päivänä, jona asumus pystytettiin, peitti pilvi asumuksen, lain majan, ja illalla näkyi asumuksen päällä niinkuin tulenhohde, ja aina aamuun asti. Niin oli aina: pilvi peitti sen päivällä ja tulenhohde yöllä. Ja niin usein kuin pilvi kohosi majan päältä, lähtivät israelilaiset liikkeelle; ja mihin pilvi laskeutui, siihen israelilaiset leiriytyivät.” (4.Moos.9:15-17).

Edelleen israelilaiset olivat matkalla Egyptistä Jumalan lupaamaan maahan joka vuotaa maitoa ja mettä (2.Moos.3:17). Matkalla heitä johdatti Jumala. Jumalan läsnä olo ilmeni mm. pilvenä jonka liikkeet määräsivät Israelilaisten lähdöt ja asettumiset. Israelilaiset eivät etukäteen tienneet pilven liikkeitä.


Miten on kristikunnan tänä päivänä? Määrääkö Jumala sen lähtemiset ja tulemiset? Edelleenhän meillä on Jumala joka mielellään johdattaisi meitä läpi ajan myrskyjen ja pimeiden laaksojen. Emmehän vain mene minne itse huvittaa odottamaan Jumalan tuloa kuin eksynyttä matkalaista? Kalenterimme mukaan nousemme ja asetumme. Ja kun Kristus katsoo eksyneen pojan silmin, ketään ei näy. Herra auta ja varjele! Osoita meille tiesi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti