4.Moos.10

”Sitten lähtivät kehatilaiset liikkeelle kantaen pyhiä esineitä. Ja asumus pantiin pystyyn, ennenkuin he saapuivat perille.” (jae 21).


Kehatilaiset kantoivat siirrettäväksi tehdyn ilmestysmajan eli Jumalan pyhäkön pyhiä esineitä olallaan (4.Moos.7:9). He kantoivat mm. liitonarkkia. Hyvin järjestäytyneestä toiminnasta kertoo se, että kansa lähti liikkeelle sukukunnittain hieman eri aikoina, niin että kun kehatilaiset tulivat leiriytymispaikkaan oli pyhäkkö jo pystytetty valmiiksi. Ilmestysmajan eri osien siirtämisessä käytettiin myös härkävaunuja. Esimerkiksi Merarin pojille annettiin useampi härkä ja vaunu (4.Moos.7:8). En tiedä miksi jakeissa 2.Sam.6:2-7 liitonarkkia kuljetettiin härkävaunussa eikä sitä kannettu. 


Jumalan lapsen vapaudessa vaeltaminen Pyhän Hengen ääntä kuullen on suurta armoa. Se on jotakin uuden luonnon (vrt. 2.Kor.5:17) nostattamaa toimintaa jota ei itse tarvitse edes huomata. Jos sitä itse alkaa säätelemään, tulee siitä suorittamista ja mittaamista. Voimista Herra ääntäsi omissasi, että me uusina luomuksina toimisimme oikein, lähtisimme ja asettuisimme juuri oikeaan aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti