Tuom.19

Muistan kuinka lapsena olimme Saksassa. Isä oli levittänyt kartan auton konepellille ja tutki, kuinka  pääsisimme Hampurissa leirintäalueelle. Ei aikaakaan kun siihen pysähtyi paikallinen asukas neuvomaan. Vähän aikaa hän yritti selittää isälle reittiä kunnes ehdotti, että hän ajaisi omalla autollaan edellä ja näyttäisi missä leirintäalue on. Näin meille "muukalaisille" osoitettiin lähimmäisen rakkautta käytännössä.

Tällaista rakkautta ei ollut gibealaisissa, kun leeviläinen mies Efraimin vuoriston perukoilta matkallaan saapui kaupunkiin. "Ja he poikkesivat Gibeaan yöpyäkseen sinne. Hän tuli sinne ja istuutui kaupungin torille, mutta ei kukaan ottanut heitä yöksi huoneeseen." (Tuom.19:15, 18).

Gibea oli kuin Sodoma - vailla rakkautta. Gibean miehet halusivat, vaikka väkisin, homoseksiä kaupunkiin saapuneen miehen kanssa (ks. Tuom.19:22, vrt.1.Moos.19). Lopulta he raiskasivat miehen sivuvaimon joka kuoli saamiinsa vammoihin. Gibeaan saapunut mies oli israelilainen. Miehet Gibeassa olivat myös israelilaisia! Kuinka pohjaton onkaan jumalaton pahuus! Kuinka syvälle turmionteossa voikaan vajota (ks.Hoos.9:9) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti