2.Sam.14

Psalmissa sanotaan: "Muista, kuinka lyhyt minun elämäni on, kuinka katoavaisiksi sinä olet luonut kaikki ihmislapset." (Ps.89.48). Otsikon luvussa sanotaan: "Mehän kuolemme ja olemme niinkuin maahan kaadettu vesi, jota ei voi koota takaisin. Mutta Jumala ei ota pois elämää, vaan sitä hän ajattelee, ettei vain hyljätty joutuisi hänestä erotetuksi." Jälkimmäisessä jakeessa viitataan Daavidin poikaan, Absalomiin, joka ei voinut tulla vuosiin isänsä eteen tekemänsä verikoston (2.Sam.13:28-29) tähden. Lopulta yhteys isään kuitenkin palautui - toisaalta katkeruus oli ottanut jo sijaa Absalomin elämässä (2.Sam.15).

Ihmiselämä on lyhyt. On tärkeää, että elämme elämämme Jumalan Sanan totuudessa. Yksi aikamme ilmiö on väärinymmärtäminen. Se on lisääntynyt. Uudet ideologiat ovat tuoneet uusia käsitteitä kielemme käyttöön, ja toisaalta vanhoja käsitteitä on valjastettu uusien aatteiden lippulaivoiksi; käsitteet ovat saaneet uusia merkityspainotuksia ihmisten ajatuksissa. Raamatustakin on otettu esimerkkejä ja tunnuksia,  irroitettu asiayhteydestään ja valjastettu jumalattomaan toimintaan. Saatamme olla tilanteessa hämmentyneitä. Mutta tiedätkö mitä? Vanhan kirkko-Raamatun lukeminen on paljon hedelmällisempää kuin anti-kristillisten aatteiden, puolueellisiksi muuttuneiden uutisten tai median seuraaminen. Väärään ei kannata panostaa vaan oikeaan. Mitään kalliimpaa ei ole kuin Jumalan Sana ja Jeesuksen Kristuksen sisällinen tunteminen. Tuorein ja paras uutinen löytyy Raamatusta.

"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh.14:6)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti