2.Sam.13

"Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee; kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman." (Jaak.1:14-15)

Daavin poika Amnon himoitsi sisarpuoltaan Taamaria. "Ja Amnon tuli aivan sairaaksi tuskasta sisarensa Taamarin tähden; sillä kun tämä oli neitsyt, näytti Amnonista mahdottomalta tehdä hänelle mitään." (2.Sam. 13:2). Amnon tekeytyi sairaaksi ja sai Taamarin hoitamaan itseään. Kun Taamar tuli Amnonin "sairashuoneeseen" raiskasi Amnon sisarpuolensa. "Mutta sitten valtasi Amnonin ylen suuri vastenmielisyys häntä kohtaan: vastenmielisyys häntä kohtaan oli suurempi kuin rakkaus, jolla hän oli häntä rakastanut. Ja Amnon sanoi hänelle: "Nouse, mene tiehesi"." (2.Sam.13:15). 

Amnonin rakkaus oli himoa. Kun himo tuli tyydytetyksi, otti vastenmielisyys vallan. "Nouse, mene tiehesi".

Rakas lukija, ihminen on tällainen kuin Amnon. Ilman Jeesusta ihminen ja koko maailma ovat hukassa. Ilman Jeesusta perversioista tehdään hyveitä ja luonnottomuudesta luonnollista. Miksi? Koska synti haluaa aina enemmän. Koska Jumalan päävastustaja saatana haluaa niin; sillä on hallintavalta jumalattomien ihmisten sydämissä. Onkin erityisen tärkeää, että ihminen ottaa uskon kautta Jeesuksen vastaan, kirkkauden Herran asumaan sydämeensä (ks. Ef.3:17). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti