Jumalan ihmeet ja närkästyminen

"Mutta kun he näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä, he ihmettelivät; ja he tunsivat heidät niiksi, jotka olivat olleet Jeesuksen kanssa. Ja nähdessään parannetun miehen seisovan heidän kanssansa he eivät voineet mitään vastaansanoa, vaan käskettyään heidän astua ulos neuvostosta he pitivät keskenänsä neuvoa ja sanoivat: "Mitä me teemme näille miehille? Sillä että heidän kauttansa on tapahtunut ilmeinen ihme, sen kaikki Jerusalemin asukkaat tietävät, emmekä me voi sitä kieltää. Mutta ettei se leviäisi laajemmalle kansaan, niin kieltäkäämme ankarasti heitä enää tähän nimeen puhumasta yhdellekään ihmiselle."" (Ap.t.4:13-17)

Hallitusmiehet näkivät Jeesuksen tekemät ihmeet, ja silti he vastustivat sitä. Eikö ole erikoista? Ihmiset saattoivat närkästyä, koska joskus parannusihmeitä tapahtui sapattina. Joskus ajateltiin, että parannusihmeet tapahtuivat paholaisen voimasta. Juutalaiset hengelliset johtajat saattoivat myös pelätä oman asemansa menettämistä tai taloudellisen hyvinvoinnin menettämistä.

Onko tämä jotakin sellaista mitä on tapahtunut vain joskus tuhansia vuosia sitten? Ei. Esimerkiksi Niilo Yli-Vainion aikana tapahtui selviä Jumalan ihmeitä, joiden edessä monet kirkon miehet närkästyivät. Niilon päiväkirjamekintöjä voi lukea esimerkiksi Mauno Saaren kirjasta "Saarnaaja". Kaatuminen ei ollut se pointti Niilon toiminnassa vaan se mitä Jumala teki.

"niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne." (Ap.t.4:10)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti