Millainen ihminen sinä olet?

"Minä tiedän, Herra, ettei ihmisen tie ole hänen vallassansa, eikä miehen vallassa, kuinka hän vaeltaa ja askeleensa ohjaa" (Jer.10:23)

Luonnollinen ihminen ei tunne Jeesusta Jumalana. Hän ei ole uudestisyntynyt. Luonnollisessa ihmisessä ei ole Jumalan Henkeä (1.Kor.2:14). Juudasta voisi luonnehtia luonnolliseksi henkilöksi (Joh.17:12).

Lihallinen ihminen (uskovana) usein vaeltaa kuten luonnollinen ihminen sillä erotuksella, että hän on uudestisyntynyt. Lihallinen ihminen ei useinkaan vaella Hengessä (Gal.5:16) eikä vaali Hengen yhteyttä. Toisinaan kun kurkistan peiliin, näen siellä lihallisen ihmisen. Korinton seurakunnan uskovien lihallisuus tulee Raamatussa selvästi esille (1.Kor.3:1-4; ks lihallisuudesta myös Room.8:5-6; Gal.5:17).

Hengellinen ihminen vaeltaa elämässään Hengessä. Hän on uudestisyntynyt, joka antaa Hengen kontrolloida elämäänsä (Jer.10:23; 1.Kor.2:9-10; Juud.1:20). Hän tuo elämällään esiin Kristusta. Hengellisellä ihmisellä on kyky nauttia elämästä oikealla tavalla. Apostoli Paavalia voisi luonnehtia hengelliseksi ihmiseksi.

Jos olet luonnollinen ihminen, tarvitset Jeesusta pelastajaksesi. Jos olet lihallinen ihminen, tarvitset uudelleenohjausta Jumalan tahtoon. Jos olet hengellinen ihminen, voit edelleen kasvaa Kristuksessa.

Kaikki tarvitsevat Jeesusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti