1.Moos.29

Jumala oli luvannut Jaakobille unessa, että Hän olisi Jaakobin kanssa ja varjelisi häntä, missä ikinä hän kulkisi (1.Moos.28:15). Niinpä Jaakob pääsi turvallisesti idän miesten maalle äitinsä veljen, Laabanin, luokse. Jaakob oli lähtenyt matkalle paetakseen vihastunutta Eesau veljeään sekä hakeakseen itselleen vaimon. Hänen isänsä Iisak oli kieltänyt häntä ottamasta kanaanilaista vaimoa (1.Moos.28:1).

Jaakob sai kaksi vaimoa, Raakelin ja Leean. Hän rakasti Raakelia, jolla oli kaunis vartalo ja kauniit kasvot (jae 17). Ilmeisesti Jaakob hyljeksi sameasilmäistä Leeaa. ”Ja kun Herra näki, että Leeaa hyljittiin, avasi hän hänen kohtunsa; mutta Raakel oli hedelmätön.” (jae 31)


Raamatun esimerkit moniavioisuudesta ovat varoittavina esimerkkeinä ongelmista mitä ne aiheuttavat. Jaakobin vaimoilla esiintyi kateutta, riitaisuutta ja kovaa kilpailua miehen huomiosta (luku 30). Jumalan tahto on, että yksi mies on yhden naisen kanssa avioliitossa. ”Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön  vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi.” (1.Moos.1:24). 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti