1.Moos.30

Jaakobille syntyi 12 poikaa neljästä eri naisesta - kahdesta vaimosta ja heidän orjattaristaan. Jaakobin pojat olivat: Ruuben, Simeon, Leevi, Juuda, Isaskar, Sebulon, Joosef, Benjamin, Daan, Naftali, Gaad ja Asser (1.Moos.35:23-26). Jaakobilla oli myös tytär nimeltä Diina (1.Moos.30:20-21).

Jaakobin poikia sanotaan kantaisiksi (Ap.t.7:8). Kun Raamatun takalehtien karttoja tutkii, huomaa, että siellä todennäköisesti on kartta, jossa on Israel ja sen 12 eri heimoa. Kun heimojen nimiä vertaa poikien nimiin, niin ne ovat lähes yhtä. Kartasta löytyvät myös Manasse ja Efraim nimet, jotka ovat Joosefille, Jaakobin pojalle, syntyneitä poikia (ks.1.Moos.48:5, Joos.14:4). Toisaalta Joosef ja Leevi nimisiä heimoja ei kartasta löydy. ”-leeviläisille ei annettu osuutta maahan, vaan ainoastaan kaupunkeja heidän asuaksensa sekä niiden laidunmaat heidän karjaansa ja omaisuuttansa varten.”(Joos.14:4).


Aabraham-Iisak-Jaakob-Juuda... Näin eteemme piirtyy pikku hiljaa Raamatun kultainen sukulinja, sillä ”Onhan tunnettua, että meidän Herramme on noussut Juudasta, -” (Hebr.7:14)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti