2.Moos.3

Mooseksen elämässä oli tapahtunut ihme vauvana, kun hän oli säästynyt Egyptin faraon määräykseltä, että kaikkien poikalasten oli kuoltava (2.Moos.1:22). Sittemmin Mooses oli joutunut pakenemaan maasta. Hän oli asettunut Midianin maahan, missä hän kaitsi lampaita. Epäilemättä Mooseksen elämän ihmeiden top 10 listalle pääsi luvussa 3 esiintyvä tapahtuma Jumalan kohtaamisesta palavassa pensaassa. Siinä Mooses oli ajamassa lampaita erämaassa, kun Jumala ilmestyi pensaassa, jota tuli ei kuluttanut.

Palavassa pensaassa ilmestynyt Jumala antoi Moosekselle käskyn palata Egyptiin ja viedä israelilaiset pois maasta. Käsky varmasti hätkähdytti Moosesta.  ”Mutta Mooses sanoi Jumalalle: ’Mikä minä olen menemään faraon tykö ja viemään israelilaisia pois Egyptistä?’” (jae 11). Ajatus saattoi kuulostaa jopa pähkähullulta. Vielä seuraavassa luvussa Mooses sanoo: ”Oi Herra, lähetä kuka muu tahansa!” (2.Moos.4:13).


Kun Jumala kutsuu ihmisen tehtäväänsä, hän myös varustaa ihmisen. Se ei tietysti takaa sitä etteikö ihminen olisi peloissaan tehtävän edessä. Kyllähän se pelottaa kun on varmuus siitä, että omat voimat eivät riitä tehtävän suorittamiseen. Jotenkin kutsun vastaanottanut ja hyväksynyt ihminen saa kuitenkin varmuuden siitä, että tehtävässä todella on Jumala mukana joka auttaa kaikessa. Tällaisen varmuuden sai myös Mooses. Saman varmuuden voit saada myös sinä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti