2.Moos.7

Jumala oli kutsunut Mooseksen vapauttamaan kansansa Israelin Egyptin orjuudesta. (luku 3). Luvussa 7 Mooses ja Aaron ovat Egyptissä faraon edessä. Heidän tehtävänsä ei ollut omin päin saada israelilaisia maasta pois vaan tehdä mitä Jumala käski heidän tehdä (jae 6). Jumala oli päättänyt toteuttaa Egyptissä tunnustekojen ja ihmeiden sarjan; Raamatussa puhutaan vitsauksista ja Jumalan rangaistustuomioista.

Ennen varsinaisia vitsauksia tapahtui Aaronin sauvalle ihmeitä: ”Niin Mooses ja Aaron menivät faraon tykö ja tekivät, niinkuin Herra oli käskenyt. Aaron heitti sauvansa faraon ja hänen palvelijainsa eteen, ja se muuttui käärmeeksi.” (jae 10). Sauvan muuttuminen käärmeeksi ei ollut silmänkääntötemppu vaan niin todella tapahtui. Mutta jostain syystä myös Egyptin tietäjät saivat sauvan muuttumaan käärmeeksi! Voitto tässä on siinä, että Aaronin sauva nieli tietäjien sauvat (jae 12). 


Uuden testamentin puolella sanotaan: ”Mutta kun tämä katoavainen pukeutuu katoamattomuuteen ja tämä kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen, silloin toteutuu se sana, joka on kirjoitettu: ’Kuolema on nielty ja voitto saatu.’” (1.Kor.15:54).  


Vaikka saatanakin kykenee tekemään ihmeitä, niin Jumalassa on voitto. Asia ratkesi noin 2000 vuotta sitten Golgatan ristillä. ”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!” (1.Kor.15:57).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti