2.Moos.4

Jumala oli kutsunut Mooseksen palaamaan Egyptiin vapauttamaan israelilaiset Egyptin orjuudesta (2.Moos.3:10). Luvussa 4 Jumala vahvisti Moosesta niin, että hän oli lopulta valmis tehtävään. Hän otti poikansa ja vaimonsa Sipporan ja lähti matkalle  appensa luota Midianista.


Matkalla Egyptiin tapahtui Moosekselle hyvin erikoinen asia. Raamatussa sanotaan: ”Ja matkan varrella yöpaikassa tapahtui, että Herra kävi hänen kimppuunsa ja tahtoi surmata hänet. Silloin  Sippora otti terävän kiven ja leikkasi pois poikansa esinahan, kosketti sillä Moosesta alhaalta ja sanoi: ’Sinä olet minun veriylkäni.’ Niin hän jätti hänet rauhaan. Silloin  Sippora sanoi: ’Veriylkä ympärileikkauksen kautta.’” (jakeet 24-26).


Vaikea ymmärtää mikä tapahtuman tarkoitus oli. Oliko Mooses jostain syystä jättänyt ympärileikkaamatta poikansa? (ks. 1.Moos.17:14; Joos.5:3-9). Painottiko Jumala tässä Moosekselle kuinka tärkeää oli olla kuuliainen Hänelle? Joka tapauksessa näyttäisi, että tässä Sipporalla oli suuri tehtävä. Ehkä Sippora poikineen oli matkalla juuri tätä tapahtumaa varten, sillä Mooseshan lähetti vaimonsa poikineen takaisin appensa luo (4.Moos.18:2-3). 


Oli niin tai näin, kaikella on tarkoituksensa, vaikka kaikkea emme voikaan ymmärtää. Myös sinun elämälläsi on tarkoitus. Olet tärkeä ja rakas Jumalalle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti